Vilka är Kimstad GoIF Skidor och Skidskytte?

Postat

Har du inte hört talas om skidåkarna och skidskyttarna från Kimstad GoIF förrut? Om inte, så kommer du med all sannolikhet att göra det framöver!

Laget

En barn- och ungdomssatsning som startades för några år sedan har haft en explosinsartad effekt på skidintresset i Kimstad och dess närhet. När vi även introducerade skidskytte på programmet ökades intresset ytterligare och vi har nu barn, ungdomar och vuxna från hela kommunen och även från grannkommunerna Finspång och Linköping.

SK14122706

Och faktiskt, det var inte bara i Norrköping City som det hände stora grejer för rullskidåkning i början av juli! Nej, för 15 km från city, två dagar före första SM-starten, blev Kimstad GoIF:s skidsektions andra stora engagemang för våren klart – asfaltering av skjutvall, teknikyta och asfaltsslinga på Krokhagens Idrottsplats i Kimstad!

6149397

Behovet och önskan att kunna köra skidskytte med rullskidor på fötter resulterade efter hårt jobb och ekonomiskt stöd från kommunen och förbund i något så mycket mer – en asfaltsslinga och teknik/lekyta som möjliggör för alla barn, ungdomar och nybörjare att åka rullskidor i en säker och trygg miljö samtidigt som erfarna åkare kan rulla runt på slingan i hög fart. Det öppnar även upp för möjlighet till rullstolsåkning och rullstolsskytte!

Nu laddar vi inför nya utmaningar där garanterad snö för barn och ungdomar varje vinter står högst upp på önskelistan. Läs mer om Kimstad GoIF:s skidsektions resa mot skidåkning för alla, hela livet Kimstad Skidor & Skidskytte