Tunga namn bland de första anmälda herrarna

Postat

Pressrelease 7 juni, 2016, Kimstad GoIF

De första anmälningarna till herrarnas individuella SM lopp 20 km masstart i fristil har registrerats och det är två åkare som verkligen ger tyngd till tävlingen: Den regerande totala Världscupvinnaren Robin Norum, IFK Umeå, samt flerfaldige VM-medaljören Tobias Westman, IK Stern.

Robin Norum, 28 år, kunde med en fantastisk avslutning ställa sig överst på pallen i den totala Världscupen 2015, en cup som han satsade stort på under säsongen. Totalsegern säkrades på bästa sätt med en silvermedalj i VM 25 km fristil masstart. Under VM blev det även ett brons i parsprintstafetten tillsammans med Anton Karlsson. I vinterns SM i skiathlon tog Robin sin hittills främsta individuella placering på skidor då det blev en fin fjärdeplats. Robin ligger för närvarande tvåa i STS Roll Cup, där nästa deltävling blir just SM-masstartsloppet i Norrköping den 8 juli. Blir det ett steg upp på pallen för Robin denna gång?

Robin Norum

Slår du upp rullskidor på Wikipedia nämns en person vid namn, Tobias Westman.  Och det är inte för inte som Tobias, 42, fått epitetet Mr. Rullskidor. En väldigt lång karriär med debut i rullskidslandslaget och VM redan som junior 1993, individuellt VM-guld i jaktstart 1999 och VM-guld i stafett 2011 där bl a Petter Jr. Northug spurtades ned. Lägg därtill en mängd SM-medaljer. Tobias gör på lördagen den 9 juli par med den duktiga junioren Alfred Buskqvist i SM-parsprintstafetten. Den platta och emellanåt tekniska citybanan i Norrköping kan passa Tobias så pass bra att de yngre åkarna åter kan få se en välbekant ryggtavla korsa mållinjen först!

Tobias Westman

Av tradition brukar de flesta anmälningarna till SM komma in i sista minuten, men med dessa tunga anmälningar så hoppas arrangören på ett trendbrott och fler tidiga anmälningar så att spänningen och intresset för SM-loppen kan byggas upp på bästa sätt.