Norrköping City SM Challenge – öppet motionslopp på Citybanan i samband med SM-tävlingarna

Postat

I samband med SM-tävlingarna på Citybanan bjuder arrangören till SM-rullskidtävlingarna, Kimstad GoIF, in till ett öppet motionslopp Norrköping City SM Challenge där unga som gamla, snabba som långsamma, har chansen att åka den fina Citybanan och samtidigt utmana SM-åkarna.

Utmaningen i loppet är att se hur många varv man hinner runt Citybanan under den tid det tog för SM-segraren i dam- eller herrklassen (9 respektive 12 varv) dagen innan. Alla i Norrköping City SM Challenge gör utmaningen efter sina egna förutsättningar: ungdom, vuxen eller pensionär, nybörjare eller elit, långsam eller snabb, fristil eller klassisk stil, träningshjul eller tävlingshjul – man väljer förutsättningarna för sin utmaning och vilken segertid, dam eller herr, man vill utmana!

Norrköping City SM Challenge är ett unikt tillfälle att åka rullskidor i citymiljön längs Strömmen, Strömsholmen och delar av Norra Promenaden och Drottninggatan utan trafik då hela banan är avgränsad med staket och all trafik är avstängd. Det är också ett av få lopp där ungdomar och vuxna får möjlighet att tävla i fristil på rullskidor. Så passa på att ta chansen att vara med, vare sig du är elittävlande ungdom eller vuxen eller nybörjande motionär.

Vy citybanan

För de som saknar rullskidor erbjuds möjligheten att låna utrustning till loppet av Huselius Skidsport. Är du intresserad av detta, fyll i låneutrustningsformuläret:

Formulär lån av rullskidutrustning Norrköping City SM Challenge

Loppet körs lördag 9 juli då SM-tävlingarna avgjorts, prelimärt ca kl 14. Lokala butiker och företag bidrar med priser som lottas ut bland deltagarna.

Mer info om loppet hittar du i inbjudan och i anmälningsinformationen.

Välkomna önskar Kimstad GoIF