Norrköping City SM Challenge – en utmaning med bredd och spets

Postat

Motionsloppet Norrköping City SM Challenge blev en mycket rolig tävling med en härlig blandning av unga och gamla från arrangörsklubben Kimstad GoIF, östgötaklubbar som Sya SK, motionsåkare från Norrköping och extra glädjande även flera SM-åkare som ville ta chansen att utmana sin egen tid från det regniga masstartsloppet dagen innan.

Med SM-åkarna i täten blev det maxfart från första stavtag. Det var spännande för de små att få köra i samma lopp som SM-kanonerna, men det var inget som skrämde yngsta deltagaren Johan Fladrich. Det blev tre varv på Citybanan för honom, några varv färre än storebror Henrik.

DSC06700

Elsa Björkman, Sya SK, rådde inte på pappa Mattias denna gång, men gick nöjd i mål efter att ha genomfört nästan exakt 5 varv innan segertiden i damklassen från dagen innan runnit ut.

En rejäl duell utspelade sig mellan de tidigare kollegorna från fritidskontoret, Sulo Vaattovaara och Viktor Månsson. Båda kom i mål efter att ha klarat av 6 varv.

Det fina vädret till trots så lyckades segraren i loppet ej slå herrsegertiden från SM-loppet dagen innan (speakern utannonserade dock felaktigt att så var fallet). Det blev nästan 12 fullföljda varv, men inte riktigt hela vägen för att även klara av det sista varvet inom tidsramen för Johannes Andersson från IF Ski Team Skåne.

Alla åkare var mycket nöjda med både väder och utmaning och fick efter målgång ta emot lottade priser från loppets sponsorer.

Resultatlista Norrköping City SM Challenge

Ett stort tack till alla deltagare, funktionärer och sponsorer!

Sponsorer Norrköping City SM Challenge:

Sponsorer 1Sponsorer 2