Nedräkningen har börjat

Postat

140704 Anton Lindblad, Sollefteå Skidor IF, och Gustav Nordström, Borås SK, tävlar i rullskidor under dag fem av SM-veckan den 4 juli 2014 i Borås. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57427

Pressrelease 26 maj, 2016, Kimstad GoIF

Nu startar nedräkningen inför Rullskid-SM i Norrköping – en del av SM-veckan. Facebooksidan Rullskid-SM 2016 i Norrköping är igång och ger fortlöpande information om allt som är värt att veta om arrangemanget. Rullskidtävlingarnas officiella hemsida Rullsskidsm2016.kimstadgoif.nu med mer statisk information öppnar inom kort.

Fredagen den 8 juli avgörs masstartslopp i fristil och på lördagen den 9 juli blir det parsprintstafetter. Fredagens masstartslopp ingår dessutom i Ski Team Sweden Roll cup 2016. Med både SM och STS Roll Cup på fredagen samt parsprintstafetter på lördagen och alltsammans på en tät och publikvänlig citybana mitt i hjärtat av SM-veckan i Norrköping går arrangören Kimstad Gymnastik och Idrottsförening in i tävlingarna med sloganen Dubbelt så spännande, dubbelt så roligt.

Citybanan, som går alldeles nedanför SM-veckans stora SM-torg, innehåller både tekniska svängar, accelerationssträckor och höghastighetsrakor. Banan tar åkarna och publiken genom Norrköpingstypiska miljöer som promenadallé, vattenpromenad längs Motala Ström och Drottninggatan med spårvagnen rullandes sida vid sida med åkarna.

Citybanan

Kimstad GoIF hälsar deltagare, ledare, publik, media och funktionärer välkomna till Rullskid-SM 2016 i Norrköping – Dubbelt så spännande, dubbelt så roligt.

Vy citybanan -2