Falun Borlänge och Borås guldmedaljörer i parssprintstafett

Postat

Kontrasterna i väder var stora under lördagens sprintstafett mot masstartsloppen dagen innan. Hällregn hade bytts mot strålande solsken. Med bra grepp mot asfalten blev det jämna och tuffa finaler med hög fart.

I damklassen blev det direkt en kamp mellan Falun Borlänge SK med Moa Olsson och Maja Dahlqvist och Sollefteås Britta Norgren-Johansson och Jenny Solin. På näst sista sträckan försökte Britta på ett ryck för att ge Jenny ett försprång ut på sista sträckan.

DSC06569

De 15 meter som skapades arbetades dock snabbt in av Maja och väl ute på Norra Promenaden var de tillsammans igen. Efter passagen vid SVT-studien såg det för ett ögonblick ut som att Maja Dahlqvist fått problem med stavarna, men det visade sig att hon i själva verket medvetet spände åt stavremmarna, för att därpå direkt göra ett avgörande ryck på sista bron innan upploppet. Ett taktiskt drag som slutade med seger till Falun-Borlänge med Sollefteå på silverplats.

Hanna Dahlberg och Maria Nordström kom i mål ca 1,5 minut bakom och tog med sig bronsmedaljen till Ulricehamn.

Resultatlista parsprintstafett damer

Prispall Teamsprint damer

I herrloppet blev det en tät historia och det var märkbart att många som dagen innan saknat regnhjul nu var sugna på tätkänning och lite mer TV-tid.

DSC06584

Med två varv kvar stod det mellan 7 av de 12 startande lagen. Ut på det näst sista varvet exploderade Alfred Buskqvist för IK Stern ut i nästintill Froggstyle och tryckte på med full kraft i de tekniska svängarna över Strömsholmen. Gustav Nordström, Borås SK, kunde dock snabbt täta till luckan och väl ute på Norra Promenaden tog SK Bore med Pontus Hermansson över taktpinnen så att det nu blev en lucka för de fyra första lagen: Borås SK, IK Stern, IFK Umeå och SK Bore. Ut på det sista varvet blev det dock taktikkörning vilket även bjöd in Ulricehamns IF och IF Hallby i den avgörande spurtstriden. Tobias Westman drog upp spurten för IK Stern, men med lite känning mot spårvagnssargen kom flytet av sig och Karl- Johan Westberg kunde ta över ledningen in på upploppet. En ledning som han inte släppte, guld till Borås SK! Karl-Johan tog därmed revansch för gårdagens lopp där han hamnade precis utanför pallen. Gustav Nordström tog sin andra medalj på två dagar, nu den ädlaste valören. IFK Umeå med Robin Norum och Erik Silfver tog silvret och IK Stern med Alfred Buskqvist och Tobias Westman spurtade till sig bronset.

Alla pristagare belönades med SM-medaljer, prispengar, bok från Upplev Norrköping och den lokala delikatessen från Kimstad, Brinks vita saltgurka, väl passande till den förmodade kvällsgrillningen i det härliga sommarvädret!

Resultatlista parsprintstafett herrar

Prispall Teamsprint herrar

Ett stort grattis till alla medaljörer!